Loading…
Kvægkongres 2014 has ended
Kvægkongressen er det årlige samlingspunkt for kvægbønder, forskere, beslutningstagere og interesseorganisationer i og omkring kvægbruget. Her præsenteres den nyeste viden og resultater fra forskningen, samt trends og tendenser inden for kvægbruget i en globaliseret verden. Der er hvert år cirka 2.000 besøgende til kongressen, som forløber over to dage.
Peg på Indlæget og der kommer en popup med beskrivelse og indlægsholdere. Du kan også få programmet vist udfoldet ved at klikke på "Program" herunder.
Ude til højre kan man sortere på emne, dato m.v. Hvis du logger ind kan du udvælge de emner du vil høre - det giver hurtigt overblik.
Har du en smartphone så få installeret app’en. 
Back To Schedule
Tuesday, February 25 • 13:15 - 14:00
Har du plads nok i køletanken efter 2015?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Hvordan ser fremtidens mælkekøletanke ud? Skal vi fortsat have køling på tanken, eller er det ok, at mælken færdigkøles, inden det går i tanken? Hør Arlas bud på fremtidens mælkeopbevaring. I 2015 udfases HFC kølemidler, der er kraftige drivhusgasser. Det betyder, at der skal findes brugbare alternativer, da vi stort set ikke anvender andre kølemidler i vore mælkekøletanke. To studerende fra Maskinmesterskolen i Aarhus giver deres bud på nye typer kølemidler.
Efter 2015, hvor kvoterne falder bort, vil mange mælkeproducenter formentligt øge produktionen. Hvordan ser det ud med din varmtvandsforsyning? Mere mælk og større køletanke betyder også behov for mere varmt vand til rengøring af anlæg og tanke. Vi har testet 10 forskellige el-vandvarmeres kapacitet og evnen til at levere tilstrækkelig med varmt vand. Hør hvilke faldgruber, der er i forbindelse med drift og vedligeholdelse af el-vandvarmere.

Indlægsholdere
avatar for Christian Krupa Jacobsen

Christian Krupa Jacobsen

Aarhus Maskinmesterskole
avatar for Benny Olsen Kirkeby

Benny Olsen Kirkeby

Mælkekvalitetsrådgiver, Videncentret for Landbrug, Kvæg
avatar for Helge Kromann

Helge Kromann

Specialkonsulent, Videncentret for Landbrug, Kvæg


Tuesday February 25, 2014 13:15 - 14:00 PST
Lokale 4