Loading…
Kvægkongres 2014 has ended
Kvægkongressen er det årlige samlingspunkt for kvægbønder, forskere, beslutningstagere og interesseorganisationer i og omkring kvægbruget. Her præsenteres den nyeste viden og resultater fra forskningen, samt trends og tendenser inden for kvægbruget i en globaliseret verden. Der er hvert år cirka 2.000 besøgende til kongressen, som forløber over to dage.
Peg på Indlæget og der kommer en popup med beskrivelse og indlægsholdere. Du kan også få programmet vist udfoldet ved at klikke på "Program" herunder.
Ude til højre kan man sortere på emne, dato m.v. Hvis du logger ind kan du udvælge de emner du vil høre - det giver hurtigt overblik.
Har du en smartphone så få installeret app’en. 
Back To Schedule
Monday, February 24 • 14:45 - 15:30
Udnyt genomiske test og KSS hjemme på bedriften

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Priserne på kønssorteret sæd og genomiske test er faldet de senere år og forventes at falde yderligere fremover. De fleste kvægbrugere kan forbedre deres økonomi ved at anvende kønssorteret sæd og øge opdrættets avlsmæssige niveau samtidig med, at de ringeste køer insemineres med kødkvæg. Men under hvilke forhold er det økonomisk attraktivt at gå skridtet videre og anvende genomiske test, som øger sikkerheden på avlsværditallene med en mere sikker udvælgelse til følge? Vi giver et bud på økonomien i anvendelse af kønssorteret sæd og gør rede for under hvilke forudsætninger, det er en god idé at kombinere med genomiske test. Desuden fortæller en Jersey-kvægbruger, der tester alle hundyr i sin besætning, hvilke fordele han ser. Han fortæller også om økonomien bag dette valg.

Indlægsholdere
avatar for Niels Ulrik Andersen

Niels Ulrik Andersen

Mælkeproducent, Rosnæs
avatar for Morten Kargo

Morten Kargo

Specialkonsulent, Videncentret for Landbrug, Kvæg


Monday February 24, 2014 14:45 - 15:30 PST
Lokale 4

Attendees (0)